Historien om Hermans

Det var en gång för ganska många år sedan...

Längst ner på Skrea Strand i Falkenberg, nästan borta vid ”bastuholmen”, ute på ”Näset” fanns det ett nöjesställe som slog upp portarna redan på 60-talet. Det var här på ”Club Herman” som festglada människor träffades på helgerna under 60-70-80 och 90-talet! 


Frågar du en äkta Falkenbergare som var med på den tiden, eller en Sommarfalkenbergare, eller kanske en sommargäst så kommer du med säkerhet att få höra om både det ena, eller om det andra, av det som hände här ute när det var kalas och fest… 

Tiden gick och ”Club Herman” slog tyvärr igen sina dörrar men minnet av allt roligt som hände där ute på Näset fanns kvar hos Falkenbergarna!


Många år efter detta var det ”kalas och fest” inne på en annan restaurang i Falkenbergs stad. Det var fredagskväll någon gång runt år 2010 och gästerna var många och glada. Musiken som spelades var hämtade från just 80- 90-talet och det var fullt på ”Harrys”, som restaurangen hette på den tiden, och trycket var högt på dansgolvet! Linda Nilsson var en av alla många glada gäster och hon lämnar dansgolvet för en kort stund för att gå bort till en av ägarna som höll på att duka av ett bord och utbrista glatt de numera klassiska orden:


- Här är ju så kul! Kommer du ihåg? 

Vi har ju lika roligt här som vi hade på ”Club Herman”!


Några år senare, närmare bestämt i början av 2015 tog ägarna till restaurangen beslutet att gå vidare i livet och säger därmed upp samarbetet med pubkedjan Harrys, allt för att kunna presentera och leverera det de mest brann för! Nämligen att låta smaker från Falkenberg och dess närhet berika restaurangens menyer och låta maten vara i centrum! 


De ville bygga en krog med hjälp av Falkenbergarna! En krog för Falkenbergarna, Sommarfalkenbergarna, sommargästerna och alla andra som besöker Falkenberg! Och när det var dags att ge den nya restaurangen ett namn var valet tämligen lätt…


… självklart skulle den nya restaurangen heta Hermans Restaurang & Nöje!En del av vår affärsidé idag är att låta smaker från vår närhet berika våra menyer och du hittar flertalet producenter från Falkenberg och dess närhet i våra menyer. 

Och vid sidan om det som finns på våra menyer försöker vi alltid att i första hand anlita Falkenbergsföretag till allt annat som behövs för att bygga och kunna få en restaurang att fungera årets alla dagar.

En annan del av vår affärsidé är att vara en nöjeskrog! Vi har sedan över 10 år tillbaka haft Peters Popquiz varje torsdag, det är en kul musikquiz där alla kan vara med. Och alla kan vinna, i alla fall ett tröstpris! Vår nattklubb är igång varje fredag och lördagsnatt och våra DJ´s blandar upp den bästa musiken med hitsen som vi minns! Och på sommaren låter vi gärna duktiga lokala musiker "trubadura" på vår uteservering!Tillsammans med alla Falkenbergare, alla Sommarfalkenbergare och alla våra sommargäster bygger vi Hermans Restaurang för alla Falkenbergare, Sommarfalkenbergare och alla andra som besöker Falkenberg!


Varmt Välkommen till Hermans Restaurang & Nöje!