Vi bjuder in till goa lördagseftermiddagar med roliga, lättsamma, underhållande, glada, kunskapsgivande 
variationer av dryckesprovningar!


Under ett antal lördagarseftermiddagar träffas vi med vår för dagen väl  utvalda Guide för skaffa oss lite extra bra och kul att veta-info om några av våra ädlare drycker!BOKA på info@hermansfbg.se

Vi börjar med en gemensam lunch kl 13:00 och efter det tar vi upp ämnet för dagen och för varje tillfälle har vi ett nytt kul tema.
Pris 395 p/p med lunch och provning (Exkl måltidsdryck)Våra teman och datum:

 

Hiss eller Diss & Quiz!

Vecka 15, 17 april

Den här lördagen startar vi upp som vanligt med en väl passande Lördagslunch som serveras till ditt bord kl. 13:00 i restaurangen, när vi är färdiga med maten går vi 1 trappa upp där vår för dagen Temavärd Fredrik FC Carlsson möter upp och placerar ut er vid era bord!

Denna eftermiddag startar FC upp lite extra festligt med ett Bubblande Vin, därefter blir tre Viner som kommer att passa extra bra på uteservering i sommar och som topp avslutar vi med ett Destillat och som knorr utöver att vi provar, doftar och smakar på dessa godingar blir det ett Quiz på en lättsam nivå!

 

"Bubbel & Babbel med Sofia!

Vecka 14, 10 april

Vi välkomnar sommelier Sofia Comstedt till oss denna lördag. Med Sofia kommer vi att babbla bubblor så det står härliga till! Är Champagne bättre än en Cava? Vad skiljer på de olika sorterna, Prosseco, Cava, Crémant? Vad gillar du bäst? Är alltid dyrast bäst... Frågorna kommer att vara många och svar kommer du att få?

Så samla gänget och dressa upp för en lyxigt bubblande lördag!

 

"Vi testar Falkenbergs Lokala Mikrobryggerier"

Vecka 13, 3 april

Falkenbergs Skafferi bjuder in till sin version av "Falkenbergs Matdagar alá Påsk", och genom detta event arrangerar vi en rundvandring genom våra lokala mikrobryggerier. Vi doftar, smakar och jämför våra lokala öl på ett nära och enkelt sätt. Du har möjligheten att ställa frågor och vår "reseguide" Bryggmästaren Thomas Hedman lotsar dig rätt på resan! Som final låter vi alla utse sin egen vinnare, allt efter eget tycke och smak!

 

"Whisky - Livets Vatten"

Vecka 12, 27 mars

Vi gör ett besök i Whiskyns värld under denna lördagseftermiddag. Vad vi får i glasen blir till en överraskning och temat för whiskeyprovningen håller vi hemligt, så se fram mot en kul eftermiddag i goda vänners lag!

 

"En resa till Karibien"
Vecka 11, 20 mars
5 sorters rom med all sin spännande historia kring denna mytomspunna dryck. Hur kommer det sig att denna dryck har blivit så populär samt älskad av alla på senare år?

Som "piratkapten" på den här skutan har vi Fredrik FC Carlsson, ett proffs när vi snackar snack om rom & rövarhistorier!

 

"Vild Mat & Dryck"

Vecka 10, 13 mars. 

På denna Temaprovning får vi besök av Peder & Erik. Två gentlemän som  gladeligen drar till skogs för jakt, gärna lagar till god mat och med glädje sköljer ner det de tillagat med goda drycker!

Så välkommen till en provning med mat & tilltugg med smaker från de Halländska skogarna, där vi provar goda drycker som de två själva föredrar efter en härlig dag i skogen.

 

"Så mycket bättre"
Vecka 9, 6 mars
I 3st dueller provar vi vin från det mer klassiska distriktet dvs originalet, mot uppstickaren från en annan del av världen, dvs covern. Vem levererar bäst denna kväll?

 

"Danskt Hygge med smörrebröd"
Vecka 8, 27 februari
Vi serverar fram 3 olika små smörrebröd med delikata pålägg. Till dessa provar vi 3 olika öl samt 3 olika snaps. Självklart med danska förtecken, men någon utböling kommer att vara med för att provas. (På svenska kan Hygge översättas till mys eller gemytlighet)

 

”Lyxiga bubblor, glitter & glamour"
Vecka 6, 13 februari

Har vi äkta champagne eller annat mousserande vin i glasen? Är dyrast alltid bäst? Vad skall man dricka klockan 2400 på Nyår? I denna provning kommer ni finna mina svar på massor med frågor och påståenden.

 

"Sprit från jordens alla hörn"
Vecka 5, 6 februari
Vi snackar om de flesta destillat/spritsorterna, lyckas ni pricka in rätt på de 5 ni har i glasen? Förhoppningsvis så dyker det upp sorter ni aldrig testat innan.

 

"Rött eller vitt, fisk eller kött"
Vecka 4, 30 januari
Med 2st vita viner, 3st röda viner skall vi ger vi Er alla förutsättningar samt självförtroende att känna Er som proffs-provare. Vi avdramatiserar det hela för att göra det till smakrik samt lustfylld upplevelse. Druvtypiska viner från hela världen.

B O K A :
Maila oss på

info@hermansfbg.se
och uppge namn, antal, mobilnummer och till vilken/vilka provningar du vill boka upp!


Vi följer de Allmänna Råd & Restriktioner som meddelats och meddelas av vår regering angående Covid -19. Det blir ett begränsat antal personer vid varje tillfälle och vi ser till att hålla avstånd mellan sällskapen. Vi förutsätter att den som känner sig krasslig och har symtom stannar hemma.

   

Facebook Instagram